Kaikki tuotteet
Takaisin ylös
Ortomat Herpola
Laboratoriotarvikkeet

Ryhmän alakategoriat

Myosa®

Myosa®-kojeet ovat tehdasvalmisteinen kojesarja, joka on suunniteltu korjaamaan taustalla olevia hengitys- ja myofunktionaalisia tottumuksia, jotka vaikuttavat moniin ongelmiin, kuten uneen liittyviin hengityshäiriöihin (SRBD) ja TMJ-häiriöihin. Suun sisäisesti käytettävät apuvälineet tunnustetaan laajalti turvallisimmaksi ja kätevimmäksi tavaksi hoitaa näitä häiriöitä kaikenikäisillä potilailla, ja Myosa® hyödyntää tätä lähestymistapaa ja puuttuu samalla ongelman syihin. Myosa®-kojeilla pyritään turvaamaan normaali ilmanvirtaus unen aikana. 

The Myosa® System

Myosa® for Kids -kojeiden avulla voidaan hoitaa joko hengitys- tai myofunktionaalisia häiriöitä tai molempia samanaikaisesti tavalla, joka on riskitön, tehokas ja lasten hyvin hyväksymä. Tutkimusten mukaan virheelliset tottumukset, kuten suuhengitys, väärät kielen asennot ja toiminnot, vaikuttavat negatiivisesti hampaiston ja leukojen kasvuun. Esim. suuhengityksellä on todettu yhteys kuorsaustaipumukseen. Näihin ongelmiin kannattaa puuttua jo varhaisessa vaiheessa. MyOSA-kojeen eri ominaisuuksilla pyritään turvaamaan normaali ilmanvirtaus unen aikana. Kojeella tuodaan alaleukaa eteenpäin, jolloin saadaan lisää tilaa kielelle. Kielikouru ja -ohjuri ohjaavat kielen oikealle paikalleen, jottei se tuki hengitysteitä. Kojeen etuosassa olevat ilma-aukot helpottavat nenähengityksen harjoittelua.

Myosa® for Kids

Myosa® for TMJBDS® (teeth, muscles, jaws, breathing and disordered sleep), on maailman yksinkertaisin mutta tehokkain hoitomalli TMJ-häiriöihin hoitamalla taustalla olevia hengitys- ja myofunktionaalisia syitä. Ne lievittävät kuorsausta tuomalla nukkujan alaleukaa eteenpäin ja avaamalla purentaa, minkä vaikutuksesta hengitystiet avautuvat. Kojeiden edessä olevat neljä hengitysaukkoa säätelevät hengitystä. Patentoitu Air Spring Core™ vaimentaa leukanivelen liikettä ja joustava materiaali on hyvä TMJ-ongelmista kärsiville.  

MyOSA-S1 -koje on suunniteltu erityisesti suuhengittäjälle lievittämään kuorsausta. Koje tuo alaleukaa eteenpäin ja avaa hieman purentaa (7 mm) ja siten avaten hengitysteitä. S1-kojeessa on etuosassa neljä isoa hengitysaukkoa ja molaarialeilla ilmataskut pehmentämään leukaniveliä. 3-4 kuukauden jälkeen siirrytään käyttämään MyOSA-S2 -kojetta. MyOSA-S2 -koje on suunniteltu erityisesti nenän kautta hengittäjille tai jo S1-kojetta käyttäneille. Koje lievittää kuorsausta tuomalla alaleukaa eteenpäin ja avaamalla hieman purentaa (5 mm) ja siten avaa hengitysteitä. Pienemmät hengitysaukot edessä harjoittavat enemmän nenän kautta hengitykseen. S2-koje on muodoltaan hieman ohuempi ja matalampi.

Myosa® for TMJBDS®

Hampaiden narskuttelu ja bruksaus on yleinen vaiva. Se voi aiheuttaa vahinkoa hampaille ja kiilteelle, mm. hampaiden murtumista ja halkeilua. Myosa® for Teeth Grinders on kojesarja, joka suojaa hampaita bruksaamiselta ja on suunniteltu potilaille, jotka etsivät välitöntä ja kustannustehokasta vaihtoehtoa yksilöllisille purentakiskoille. Koje muodostaa kevyen suojaseinämän ylä- ja alahampaiden välille ja näin rajoittaa bruksaamisen aiheuttamia vahinkoja. Paikalleen asetettuna koje estää unen aikana hampaille bruksismista syntyvää vahinkoa sekä suojaa TMJ:tä (leukaniveltä). Koje muokataan hampaiston mukaan yksilölliseksi ja oikein muokattuna se pysyy napakasti suussa.

Myosa® for Teeth Grinders | Myosa® for Teeth Grinders (YouTube)

Myosa® for TMJ on erityisesti suunniteltu auttamaan TMJ-dysfunktion diagnosoinnissa ja oireiden lievityksessä. Kojeessa on paksumpi takaosa, joka vähentää painetta ja rentouttaa tulehtuneita leukaniveliä kojetta käytettäessä. Kojeet korjaavat myös alaleuan asentoa ja venyttävät kireitä ja kipeitä lihaksia leukojen ympärillä sekä pään ja kaulan alueella, mikä lievittää välittömästi kipuja. Ajan mittaan myös pitkäaikainen kipu helpottaa. Patentoitu aerofoil-pohja ja kojeen malli (molemmat leuat) estävät bruksismia (hampaiden narskuttelua).​                                   

Myosa® for TMJ


Puhdistusvinkkejä

  • Kotona koje puhdistetaan lämpimän juoksevan veden alla jokaisen käyttökerran jälkeen.
  • Puhdistamiseen voi käyttää hammasharjaa ja hammastahnaa. 
  • Puhdistusaineena voidaan käyttää lisäksi muutama kerta viikossa (esim. proteeseille) tarkoitettuja puhdistustabletteja ja -liuoksia.
  • Kojeen voi tarvittaessa keittää ja kotelon pestä astianpesukoneessa.
  • Hammashoitolassa koje voidaan steriloida autoklaavissa max 134°C, desinfioivaa pesukonetta ei suositella kemikaalien takia.
  • Koje voidaan puhdistaa myös nopeasti tehokkaalla Zeta-7-suihkeella.

MyOSA Sample Set

MyOSA Sample Set

MYOSA-KIT
Ortomat Herpola
Myofunctional Research Co.
Aloitus Hae Kirjaudu Soita