Kaikki tuotteet
Takaisin ylös
Ortomat Herpola
Laboratoriotarvikkeet

Myobrace®

Myobrace® System on kehitetty MRC:n (Myofunctional Research Co) 1990-luvun alussa kehittämästä The Trainer System™ -kojesarjasta. 

Tutkimusten mukaan matalaan kielen asentoon liittyvä suuhengitys vaikuttaa negatiivisesti kasvojen ja leukojen kehitykseen. Myofunktionaalisen hoidon tavoitteena on kielen asennon ja toiminnan korjaaminen, nenähengityksen oppiminen sekä poikkeavista kasvolihasten toiminnoista eroon opettelu. Myobrace®-kojeet opettavat kieltä asettumaan oikeaan asentoon, korjaavat suun alueen lihasten toimintaa sekä kohdistavat kevyitä voimia hampaisiin korjaten virheasentoja. Oikein ajoitettu, riittävän varhain aloitettu tapakorjaus voi ehkäistä kiinteäkojehoidon tarvetta.

Myofunktionaalista oikomishoitoa

Kaikissa Myobrace®-kojeissa on toiminnalliset tapakorjaajat:

  • Kieliohjuri ohjaa kieltä oikeaan asentoon.
  • Kielikouru ohjaa kieltä oikeaan asentoon ja ehkäisee suuhengitystä.
  • Huulipuskuri hillitsee alahuulen yliaktiivista liikettä.

Valitse sopiva Myobrace®-koje

Kojeeseen kannattaa totutella pitämällä sitä ensin päiväaikaan tunti kerrallaan suussa. Jatkossa kojetta käytetään 1-2 tuntia päivällä ja yön yli nukkuessa. Päiväkäytöllä harjoitellaan huulisulkua ilman, että leukalihas aktivoituu. Suun kiinni pitäminen kehittää ylähuulen lihaksia. Tavoitteena on yhtä paksut ylä- ja alahuulet. Jos koje ei pysy nukkuessa suussa, syynä voi olla riittämätön huulisulku. Silloin kannattaa lisätä käyttöaikaa päivällä ja harjoitella lisäksi huulisulkua aktiiviseen harjoitteluun tarkoitetulla Myotalea®-kojeella (tai esim. klemmarilla huulten välissä). Yökäytöllä korjataan nielemistapaa ja kielen asentoa. Tiesitkö muuten, että kieli menee luonnostaan oikeaan paikkaan, kun puree takahampaat yhteen? 

Hengitysharjoituksia (englanninkielinen)

Valmistajan tietopankki (artikkeleita, tutkimuksia, tuoteluetteloita, lehdistötiedotteita ja muita resursseja)

The Benefits of Early Treatment: Orthodontists Know Best 

Koje puhdistetaan kotona lämpimän juoksevan veden alla jokaisen käyttökerran jälkeen. Puhdistamiseen voi käyttää hammasharjaa ja hammastahnaa. Puhdistusaineena voidaan käyttää lisäksi muutama kerta viikossa (esim. proteeseille) tarkoitettuja puhdistustabletteja ja -liuoksia. Tarvittaessa kojeen voi keittää ja kotelon pestä astianpesukoneessa. Hammashoitolassa koje voidaan steriloida autoklaavissa max 134°C, desinfioivaa pesukonetta ei suositella kemikaalien takia. Koje voidaan puhdistaa myös nopeasti desinfiointisuihkeella.

Myobrace Sample Set

Myobrace Sample Set

MYO-KIT
Ortomat Herpola
Myofunctional Research Co.
Aloitus Hae Kirjaudu Soita