Kaikki tuotteet
Takaisin ylös
Ortomat Herpola
Laboratoriotarvikkeet

Karkaistavat langat

Lämpökarkaistavalla kromi-kobolttilangalla on samanlaiset ominaisuudet kuin ruostumattomalla teräksellä mutta sitä on helpompi taivuttaa. Lopulliset ominaisuudet ja kulutuskestävyys saavutetaan lämpökäsittelyllä, jonka jälkeen langan lujuus vastaa teräksen lujuutta. Teräksen tavoin kromi-kobolttilangoilla on erinomainen korroosionkestävyys ja niitä voi juottaa tai hitsata. 

  • Sininen: Pehmein ja helposti taivutettava. Paras valinta, kun tarvitaan paljon taivutus-, juotos- ja hitsaustyötä. Lämpökäsittely lisää kestävyyttä.
  • Keltainen: Kovempaa kuin sininen, mutta taipuu silti helposti. Lämpökäsittely lisää kimmoisuutta ja jousituskykyä. Suositellaan töihin, joissa tarvitaan parempia jousiominaisuuksia. 
  • Vihreä: Puolijoustava, verrattavissa karkaistuun teräkseen. Muotoiltavissa helposti pihdeillä ennen lämpökäsittelyä. Keltaista kestävämpi.
  • Punainen: Kimmoisin, erinomaiset jousiominaisuudet. Taivutettava varoen, kestää vain vähäistä työstöä. Kimmoisuus ja murtumaherkkyys kasvaa huomattavasti lämpökäsittelyn myötä, kaikki taivutukset on tehtävä ennen lämpökäsittelyä!

Karkaisu tummanruskeaksi 482ºC:ssa 7-12 minuuttia. Liian korkea, yli 749ºC lämpötila johtaa muodonmuutoskestävyyden heikkenemiseen. 

Materiaalikoostumus: Co 39-41%, Cr 19-21 %, Ni 14-16%, Fe 11,3-20,5 %, Mo 6-8%, Mn 1,5-2.5 % ja C < 0,15%.

Aloitus Hae Kirjaudu Soita