Kaikki tuotteet
Takaisin ylös
Ortomat Herpola
Laboratoriotarvikkeet

Bollard®

Hugo De Clerckin (DDS, PhD) suunnittelemia ja belgialaisen Tita-Linkin valmistamia Bollard®-minilevyjä (katso video) käytetään laajalti skeletaaliseen ankkurointiin ortodontisissa ja ortopedisissa hoidoissa. Levyn asettaminen vaatii kirurgisen toimenpiteen. 

Bollard®-minilevyt ovat suhteellisen kustannustehokkaita ja teknisesti yksinkertaisia käyttää erilaisissa hoitotilanteissa. Oikojat voivat käyttää niitä III-luokan purentavirheen korjaamiseen yläleuan protraktion ja alaleuan kasvun rajoittamisen avulla. Ne mahdollistavat myös molaarien intruusion, mesialisaation ja distalisaation sekä inkisiivien retraktion.

Bollard®-minilevyt valmistetaan yhtenä kappaleena puhtaasta lääketieteellisestä titaanista ilman hitsausta, taivutusta tai kemiallista käsittelyä. Näin varmistetaan riittävä pehmeys, jotta minilevy mukautuu potilaan morfologiaan, ja samalla säilytetään korkea mekaaninen kestävyys pitkäaikaista jaksottaista kuormitusta varten. Anatomisesti optimoidut minilevyt tarjoavat vakaan ankkuroinnin ja niiden kuormitus voidaan aloittaa suhteellisen nopeasti.

Minilevyt kiinnitetään niissä olevien reikien kautta monokortikaalisilla titaaniruuveilla. Ruuvit ovat itseporautuvia ja niitä on kahta kokoa. Alaleuassa käytetään aina 5 mm pituisia ruuveja. Yläleuassa käytetään pääsääntöisesti myös 5 mm ruuveja, mutta levyn ylimpään reikään käytetään 7 mm ruuveja. Ruuvien asentaminen vaatii 1,65 mm halkaisijaltaan olevan esiporauksen. 

Minilevyt on gammasteriloitu tehtaalla ja ne toimitetaan kaksinkertaiseen suojaan pakattuna. Ruuvit toimitetaan steriloimattomina.

Tuote-esite (ENG) 

Lue lisää Bollard-minilevyistä! 

Aloitus Hae Kirjaudu Soita