Kaikki tuotteet
Ortomat Herpola
Laboratoriotarvikkeet

dreamTAP Kit, esikoottu (15 mm säätö)


9060.1
Scheu-Dental
Ei myynnissä verkkokaupassa. Tilaukset Ortomat Herpola Oy:n asiakaspalvelun kautta. Tilaaminen edellyttää TAP-sertifikaatin.

dreamTAP™ on uusi innovatiivinen TAP®-uniapneakoje.

TAP-kiskot (The Thornton Adjustable Positioner) ovat varteenotettavia vaihtoehtoja hengitysmaskeille (CPAP) kuorsauksen ja uniapnean hoidossa. Ne auttavat unenaikaiseen kuorsaamiseen ja ylähengitysteiden ahtautumisesta johtuviin uniapneaoireisiin. TAP-kojeet on tarkoitettu aikuisille ja ne valmistetaan hammaslaboratoriossa mittatilaustyönä. Yläleuan ja alaleuan kiskoa yhdistää koukkumekanismi (ns. TAP-lukko). Koje ohjaa alaleukaa eteenpäin ja edessä oleva lukko-osa estää suun avautumisen nukkuessa. Tällä tavoin vähennetään unen aikana rentoutuvien pehmytkudosten aiheuttamaa painetta hengitysteihin. Kojetta on mukava käyttää, sillä se sallii leuan sivuttaisliikkeet. Säätäminen onnistuu portaattomasti ja potilaskin voi itse tehdä sen turvallisesti.

Uusi dreamTAP™-koje tarjoaa entistä parempaa käyttömukavuutta ja yksilöllisyyttä. Lukon sijainti alaleuassa antaa tilaa kielelle ylhäällä kitalaessa. Kielen oikea lepoasento ehkäisee osaltaan kuorsaamista, sillä ”kielikuorsaajan” kieli valuu selinmakuulla taaksepäin nieluun tukkien hengitystiet. Uusi koje voidaan entistä yksilöllisemmin sovittaa potilaan tarpeisiin. TAP-lukon mukana tulee kolme eripituista, vaihdettavaa koukkua, joten sama koje voidaan sovittaa erilaisiin purentoihin. Protruusiota voidaan vaihdettavien koukkujen ansiosta säätää jopa 15 mm saakka. Koje sallii jopa 10 mm sivuttaisliikkeen. Lukon osat ovat erittäin kestäviä, ne on valmistettu ruiskuvalamalla nikkelittömästä kromikobolttiseoksesta.

Yleensä kiskohoitoa suositellaan vain lievään ja korkeintaan keskivaikeaan uniapnean hoitoon. TAP®-kojeella on kuitenkin saavutettu erinomaisia hoitotuloksia. TAP®-koje on yksi niistä harvoista harvoja kojeista, joiden on todettu alentavan keskivaikeaa ja vaikeaa uniapneaa sairastavan potilaan AHI-arvoa (käytetään uniapnean vaikeusasteen määrittämiseen). 

Lähde: Dental Sleep Medicine Insider March 2016, Issue 10: The new dreamTAP