Kaikki tuotteet
Takaisin ylös
Ortomat Herpola
Laboratoriotarvikkeet

TAP®-kojeet uniapnean hoitoon

Uniapneasta kärsivillä potilailla voi olla useita, pitkiäkin hengityskatkoksia yön aikana. Apnean eli hengityskatkoksen aiheuttaa nielun ahtautuminen, kun lihakset nukahtaessa rentoutuvat. Hoitamaton uniapnea johtaa laajamittaisiin unihäiriöhin, väsymykseen sekä lisää mm. kuolleisuutta sydän- ja verisuonisairauksiin. 

TAP®-kisko pitää alaleukaa paikallaan ja estää kieltä valumasta taaksepäin, pitäen hengitystiet avoinna.

Uniapneaa ja unenaikaista kuorsaamista voidaan hoitaa tehokkaasti TAP®-kojeella (Thornton adjustable positioner). Se ohjaa alaleukaa eteenpäin, jotta unen aikana rentoutuneet kurkun alueen pehmytkudokset eivät tuki hengitysteitä. TAP®-kojeet valmistetaan sertifikoiduissa suomalaisissa laboratorioissa laadukkaista materiaaleista. Ylempi lukko-osa tehty nikkelittömästä bioyhteensopivasta titaaniseoksesta, alempi ohjauslaite erittäin kestävästä nikkelittömästä teräksestä. Varsinainen kisko tehdään kestävästä yhdistelmämateriaalista (PETG/TPU). Kiskon ulkopuoli on kova mutta sisäpuoli pehmeä, mikä on erittäin miellyttävää käytössä.

TAP®-kojeen ominaisuudet

Yleensä kiskohoitoa suositellaan vain lievään ja korkeintaan keskivaikeaan uniapnean hoitoon. TAP®-kojeella on saavutettu erinomaisia hoitotuloksia. Uniapnean vaikeusaste määritetään AHI-arvolla (apnea/hypopnea-indeksi), joka kertoo montako hengityskatkosta on tunnissa. TAP®-koje on yksi niistä harvoista harvoja kojeista, joiden on todettu alentavan keskivaikeaa ja vaikeaa uniapneaa sairastavan potilaan AHIa. 

Analysis and Comments on the 2015 AADM/AADSM Clinical Practice Guidelines for Treatment of Obstructive Sleep Apnea with Oral Appliances

"Kiskotyyppi valitaan potilaskohtaisesti, mutta tämän hetkisten tutkimustulosten perusteella suositaan yksilöllisesti valmistettua kiskoa, joka on kaksiosainen ja säädettävä eikä mahdollista suun avausliikettä (Marklund M, 2017). Tämän tiedon valossa tehokkaimmat uniapneakiskot olisivat siten tässä kirjallisuuskatsauksessa esitellyt M.D.S.A. ja TAP - uniapneakiskojen tyyppiset apneakojeet."

Uniapneakisko obstruktiivisen uniapnean hoidossa (Itä-Suomen yliopisto)

Potilastyytyväisyys on yli 90 %. TAP®-kojetta on tutkittu erittäin paljon, joten se on turvallinen ja luotettava uniapnean hoidossa. 

Peer reviewed studies (37 tutkimusta) 

TAP®-kojeiden valmistus Suomessa

Yksilöllisiä TAP®-uniapneakojeita saa vain seuraavista hammaslaboratorioista, joiden teknikoilla on niiden valmistamiseen vaadittava sertifikaatti. Laadukkailla materiaaleilla ja hyvällä suomalaisella osaamisella taataan toimivat ja kestävät kojeet.

TAP-T uniapneakojeTAP®-T

Yleisimmin käytetty malli. Angle I- ja III-purentoihin. Protruusion säätömahdollisuus 7 mm. Sivuttaisliike 3,5 – 4,5 mm lisää käyttömukavuutta.

Tuotesivulle (ei myynnissä verkkokaupassa)

TAP-T reverse uniapneakojeTAP®-T Reverse

Angle II -purentoihin, syväpurentaan. Protruusion säätömahdollisuus 4 mm, lyhyt lukko-osa. Sivuttaisliike 3,5 – 4,5 mm lisää käyttömukavuutta.

Tuotesivulle (ei myynnissä verkkokaupassa)

dreamTAP™

Uusi dreamTAP™-koje tarjoaa entistä parempaa käyttömukavuutta ja yksilöllisyyttä.

Lukon sijainti alaleuassa antaa tilaa kielelle ylhäällä kitalaessa. Mukana tulee kolme eripituista, vaihdettavaa koukkua, joten sama koje voidaan sovittaa erilaisiin purentoihin. Protruusion säätömahdollisuus 15 mm. Sivuttaisliike 10 mm.

Tuotesivulle (ei myynnissä verkkokaupassa)

AM aligner uniapneaAM Aligner 

Uniapneakisko ohjaa alaleukaa eteenpäin, mikä voi aiheuttaa väliaikaista muutosta purentaan. Aamulla, kun TAP-kisko on otettu suusta, voidaan käyttää AM Aligner -purennan kuntouttajaa palauttamaan leukojen suhde takaisin normaaliin. 

Tuotesivulle

TAP PAP uniapneaTAP PAP

Vaihtoehto perinteiselle CPAP-maskille: Miellyttävä maski nenätyynyillä ja muotoiltavalla yläleuan kiskolla. Yläleuan kisko pitää kojeen hyvin paikallaan nukkumisen ajan.

 • Ei sisällä metallia
 • Mukana tulee 3 erikokoista nenätyynyä
 • ThermAcryl™ -suuosa on yksilöllisesti muotoiltava
 • Ei jätä ikäviä jälkiä kasvoihin
 • Vakaa, ei vuoda
 • Lisätarvikkeena alaleuan muotoiltava kisko yhdistelmähoitoon

Tuotesivulle

myTAP uniapnean diagnostiikkakojemyTAP

 • Diagnostiikkakoje uniapnean ja kuorsauksen hoitoon
 • Protruusion säätö 20 mm
 • Laitetaan kiehuvaan veteen jonka jälkeen muotoillaan potilaalle sopivaksi
 • Ei pitkäaikaiseen käyttöön
   

Tuotesivulle

George-purentahaarukka

George-purentahaarukka on perinteinen purentajäljennöskoje kuorsaus- ja uniapneakiskojäljennösten ottamiseen. 

George Gauge purentahaarukkaKaksiosainen laite, josta laboratorioon lähetetään ylä- ja alahampaiston alginaattijäljennösten ohella kertakäyttöinen yläosa, johon purentaindeksimateriaali on kiinnittyneenä.

Tuotesivulle

Bite Fix -purentamitta

Mittaväline purennan rekisteröintiin. Bite Fix -purentamitalla saadaan määritettyä nopeasti, varmasti ja tarkasti konstruktiopurenta hammaslaboratoriossa valmistettavaa kojetta varten.

Bite Fix -purentamitta sisältää varren ja haarukanBite Fix purentamitta

 • Millimetrimitta protruusion säätämiseen
 • Säätöruuvilla lukitaan haluttu protruusio
 • Kahva ei peitä keskilinjaa
 • Haarukkaosassa retentio (vrt. Lego)
 • Steriloitavaa muovia
 • Punainen osa voidaan autoklaavata 121°C

Yksinkertaista ja helppoa

Tuotesivulle